04 مهر 1394 - 6:6
شناسه خبر: 3206
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سلیمانی: بعد از سال ها علاوه بر صادرات پنیر در اکسپو اول شدیم
صادرکننده نمونه کشور با اشاره به موفقیت پنیر بلوچیز ایران در دریافت نشان طلا در نمایشگاه اکسپو روسیه گفت: سال ها وارد کننده پنیر بودیم و 180 هزار تن پنیر وارد کشور می کردیم اما امروز غیر از اینکه در این خصوص صادر کننده شده ایم، بلکه عنوان نخست را کسب کردیم.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، غلامعلی سلیمانی صادر کننده نمونه کشور و یکی از بزرگترین تولید کننده های لبنیات و فرآورده های گوشتی، با اشاره به چگونگی آغاز فعالیت هایش گفت: ما فروش سوسیس - کالباس را در پلاک 99 خیابان آذربایجان تهران شروع کردیم. بعد سراغ تولید همبرگر رفتیم. بعد از آن کارخانه شیراز را افتتاح کردیم. در سال 1359کارخانه تهران و سال 1360 کارخانه بوشهر را افتتاح و بعد هم کارخانه گوشتی آمل را ایجاد کردیم. دنبال صادرات پوست و روده رفتیم. کارخانه روده را با پلی آمید برای اولین بار در ایران احداث کردیم. در آن زمان همه محصولات وارداتی بود اما خداراشکر الان شرکت هایی زیادی آمدند. ما حتی زمانی خیارشور به آمریکا صادر می کردیم. در صادرات روده گوسفند هم خیلی خوب کار کردیم.
سلیمانی با اشاره به چگونگی ورود به حوزه لبنیات کشور گفت: به دلیل مشکلاتی کارخانه را در جنوب فروختیم. در همان زمان با سه لیتر شیر کارخانه کاله را افتتاح کردیم. به تدریج شد 5 لیتر و 10 لیتر و کارخانه را به سمت تولید ماست بردیم. ماست، پنیر و بسته بندی شیر و پنیرهای مختلف از جمله پنیر پیتزا و پنیرچدار و پارمیزان و... را شروع به تولید کردیم. از بین این ها چند پنیر خوب داشتیم. پنیر بلوچیز ما در نماشگاه اکسپو روسیه اول شد. واقعا برای ما که سال ها وارد کننده پنیر بودیم، 180 هزار تن پنیر وارد کشور می کردیم این افتخار بزرگی است. امروز غیر از اینکه در این خصوص صادر کننده شده ایم، بلکه شماره یک روسیه در نمایشگاه شدیم. این خیلی حرف بزرگی است واقعا به عنوان یک ایرانی به این موضوع افتخار می کنم. صبح فرانسوی ها اینجا بودند. یک جایزه طلا هم به چاووشی مدیر مجموعه کاله دادند. امیدواریم که ما کوچکترین شرکت در ایران باشیم و سایر شرکت ها بیایند و بزرگتر از ما کار کنند تا چنین امکانات و سرویس هایی را برای کشور بیاورند و ارز خوبی را وارد کنند.
صادر کننده نمونه کشور خاطرنشان کرد: چند نمایشگاه امسال برگزار شد. در حاشیه نمایشگاه اکسپو روسیه یک مسابقه پنیر برگزار شد که از 1500 شرکت و 160 کشور، تعد زیادی در این مسابقه شرکت کردند. ما هم با پنیر بلوچیز حاضر شدیم. در روز پایانی کاله به عنوان پنیر برتر انتخاب شد. نحوه انتخاب به این صورت بود که سه نفر از وزارت کشاورزی روسیه و سه نفر هم متخصص مواد غذایی و پنیر داوران مسابقه بودند. پنیر های مختلف را ارزیابی کردند و در روز آخر پنیر بلوچیز کاله ایران را انتخاب کردند. شاید جالب باشد بدانید که روس ها اصلا نمی دانستند ما صنعت لبنی داریم این انتخاب غوغایی در نمایشگاه ایجاد کرد.
کارآفرین برتر ایران درباره تولید صنایع گوشتی نیز گفت: بعد از تاسیس کارخانه گوشتی از سال 91 شروع به صادرات محصولات مختلف پنیر کردیم. از سال 2000 شاید برای نخستین بار پخش مویرگی را در دستور کار قرار دادیم. این موضوع را از جایی نگرفتیم یعنی در واقع برای مشکلاتی که در عمده فروشی ها داشتیم، شروع کردیم که خودمان سفارش جنس بگیریم و خودمان تحویل مشتری دهیم.
وی ادامه داد: یک موسسه امریکایی به نام اپیکس مجری دوره های بین المللی است از فروش مواد اولیه تا فروش و حمل توضیح میدهد تا هیچ گاه در مغازه ها نه جنس اضافه و نه کم بیاید. این خیلی کار دارد. برای اینکار نیاز داشتیم که حتما برنامه های لازم را اجرایی کنیم. ما رفتیم از طریقی در دبی مجوز رسمی گرفتیم و این کار را بعد از دو سال بررسی انجام دادیم. در ایران پنج شرکت نیستیم که این برنامه را پیاده کرده ایم.
غلامعلی سلیمانی تاکید کرد: بعد از پنیر سراغ نوشیدنی ها رفتیم. انواع مختلف نوشیدنی ها در دستور کار ما قرار گرفت. نوشیدنی یا ماالشعیر چند نوع است. ما حالا محصول جدیدی به نام آبگندم را تولید می کنیم. این هم تا چند وقت دیگر به بازار می آید. ما سعی می کنیم محصولات را به صورت تازه تولید کنیم.
رییس هلدینگ سولیکو در همین راستا ادامه داد: این مجوز گرفتن ها هم شرایط خاص خودش را دارد. بهترین آب گندم جهان برای مونیخ است و روز به روز هم مصرف خود را بالا می برد. ما قبلا آب گندم را وارد کردیم اما این محصول در بازار نیست. طعم گندم و جو به هم نزدیک است. در ژاپن ممکن است مقداری برنج باشد.
سلیمانی با تاکید بر تولید محصولات سلامت گفت: ما برای قنادی ها و خامه قنادی و شکلات هم کار ویژه ای می کنیم. طبق دستور یکی از پزشک ها محصولات بدون گلوتن تولید می کنیم. تعداد افرادی که مشکل گلوتن دارند 10 درصد است. پزشکان توصیه می کنند که افراد سالم هم محصولات گلوتن فری را میل کنند. ما بدین شکل نان زدیم. می خواهیم پیتزا را هم بدین شکل تولید کنیم. محصولات لبنی گلوتن فری تولید کنیم. تا به جای مشکلات موجود با آموزش های لازم کار را انجام دهیم. یکی از مشکلات مملکت ما مشکل نان است. به دلیل حرارت مستقیم، باید نانواییهایی داشته باشیم که نان سالم تولید کنند. سعی می کنیم که نان را به صورت منجمد تهیه کنیم و از همین نانوایی استفاده کنیم که با فرهای مخصوص 80 درصد زمان پخت را انجام دهیم و 20 درصد پخت در نانوایی ها انجام شود. ما سعی می کنیم که کل فعالیت های مربوط محصولات گلوتن فری را خودمان انجام دهیم در نتیجه باید قدری تنوع محصولات را بالا ببریم.
وی درباره چالش های پیش روی صادرات گفت: ما تولیدات خود را به بیش از 10 هزار نقطه در ایران توزیع می کنیم. در افغانستان و امارات و کشورهای همجوار هم صادرات داریم. هزار نفر در ارتباط با این کار هستند. ما صادرات به کشورهای مختلفی را بررسی کردیم. عراق و افغانستان و کشورهای همجوار ما هستند. هدف ما این است که پنیر خود را به این کشورها عرضه کنیم. حمل مستقیم یکی از مشکلات بین دولت ایران و عراق است. ما هم همواره خواستار حل این مشکلات هستیم. گاهی هم میگویند قرار است که مرز ها برداشته شود و امور زیارتی حل شود. همانطور که خود شما می دانید اجناس ایرانی از مرزهای مختلفی صادر می شود. کامیونی که به مرز می رود ممکن است یکی دو روز آن جا بماند. همه کامیون ها مال ما نیست. گاهی ممکن است که کمپرسور یخچال خاموش شود و به اجناس لطمه بخورد. این موضوع قبلا پیش آمده است. اگر به هر دلیلی اینجا کار به مشکل بخورد می توانیم جنس را برگردانیم. اما در نقطه صفر مرزی اگر جنس خراب شود و یا بخواهیم جنس را برگردانیم، باید تمام قواعد ورود کالا به کشور را رعایت کنیم که حدود 15 روز زمان می برد. پس اگر جنس به هر دلیلی در نقطه صفر مرزی خراب شد، جز اینکه آن را بسوزانند و یا دور برزیند راه دیگری وجود ندارد. هدف ما این است که شرکت های ایرانی در صادرات با هم نجنگند. باید شرکت ایرانی با رقبای برزیلی و ترک و ... بجنگند.
غلامعلی سلیمانی درباره برخی شایعات درمورد ماست سون گفت: در تمام کارهایی را که انجام می دهیم، مجبوریم که قوانین کشور را دقیقا اجرا کنیم. وزارت بهداشت هم معمولا شرکت های صاحب نام را بیشتر زیر ذره بین می گذارند. همیشه با توجه به امکاناتی که دارند شرکت ها را نظارت می کنند. کل تولیداتی که داریم را بر اساس پروانه ساخت وزارت بهداشت انجام می داد
مدیرعامل کارخانه کاله در همین رابطه گفت: برای صادرات مشتری هایی هستند که پنیرهایی با روغن گیاهی از ما می خواهند و یا شرکت هایی که برای کره 50 درصد روغن گیاهی می خواهند. حیوانی که علوفه پالم را زیاد بخورد ممکن است که درصدی از این روغن بیشتر داشته باشد. ما کره و روغن را طبق مجوز می خریم. محصول تولیدی را هم طبق مجوز تولید و عرضه می کنیم. یک مقدار صادرات و یک مقدار هم عرضه است. این برنامه هایی که برای ماست سون ایجاد کردند دروغ محض است.
سلیمانی با گلایه از برخی شایعات گفت: هیچ گاه موسسه ای که از صفر شروع کرده و همیشه با نوآوری کار کرده است و پنیر های مختلف را به ملتم تقدیم کرده، تقلب نمیکند. من الان دنبال پول نیستم. من به اندازه کافی پول درآورده ام و به همان اندازه هم مالیات می دهم. شرکتی که 40 سال نوآوری داشته و محصولات مختلفی را تولید کرده است دنبال تقلب نمی رود. کدام شرکت آمد ظروف شیشه ای لبنی راجمع کرد و بسته بندی جدید برای ماست آورد. من نمی آیم تقلب کنم اگر تقلب می کردم از سه لیتر شیر به سه هزار لیتر شیر در روز نمی رسیدم. نمی توانستم از 100 همبرگر به 100 تن محصولات گوشتی برسم. نمی توانستم 25 درصد محصولات گوشتی ایران را در 20 سال قبل تامین کنم. چگونه فردی می تواند بدون هیچ وابستگی سالی یک کاخانه در این کشور ایجاد کند و اشتغال آفرینی کند. اگر من کوچکترین اشتباهی داشته باشم، گردن خودم را زده ام.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تولید خمیر مرغ هم گفت: خمیر مرغ در دنیا استفاده می شود. هیچ مشکلی وجود ندارد. اما در ایران یک روز بهداری موافق است و دامپزشکی مخالفت می کند. فردا دامپزشکی موافق است و استاندارد موافق نیست. حدود 170 تن گوشت خمیر مرغ در ایران وجود دارد. خمیر مرغ دور ریخته نمی شود بلکه معمولا واحد های کوچک و زیر پله ای آن را مصرف می کنند. ما برای محصولات خودمان در ایران از خمیر مرغ استفاده نمی کنیم. بلکه برای صادرات محصولات سوسیس ها با توجه به سفارشی که داریم صادر می کنیم. قبلا مجوز داشتیم و استفاده می کردیم اما الان برای داخل ایران استفاده نمی شود.